İl Başkanımız:AKParti Türk Siyasetinden Vaat Kültürünü Sildi
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nin hükümet politikaları ile hükümet icraatlarının halka en doğru biçimde yansıtılması ve anlatılması amacıyla düzenlediği “Türkiye Buluşmaları” konferansı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer’in katılı
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nin hükümet politikaları ile hükümet icraatlarının halka en doğru biçimde yansıtılması ve anlatılması amacıyla düzenlediği “Türkiye Buluşmaları” konferansı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer’in katılımıyla dün Pendik Divan Otel’de yapıldı.
Tuzla ilçe Başkanımız Sayın Av Mustafa ATAŞ ve tüm Teşkilat kademeleri ile katılım sağladık.
il Başkanımız Aziz Babuşcu’nun ev sahipliği yaptığı konferansa, İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Sekmen, Başbakanlık Baş Danışmanı Erol Kaya, İl Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanımız Ali Rıza Yapar, İl Yönetim Kurulu Üyemiz A. Buğra Çelikbilek, 1. Bölge İlçe Başkanları, Pendik Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin, Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can, STK temsicileri ile çok sayıda teşkilat mensubumuz katıldı.
İl Başkanımız Sayın Aziz BABUŞCU , AK Parti’yi diğer partilerden ayıran özellikleri vurgulayarak, “Biz Türkiye partisiyiz. Türkiye’nin partisiyiz. Türkiye’nin bugününü değil, yarınlarını, 2023’ü hayal eden ve bu hayali nasıl gerçekleştireceğini ortaya koyan bir partiyiz. Biz partimizin kurulduğu ilk günden bugüne milletimizle buluşup dertleşmeye, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmaya devam ediyoruz.”şeklinde konuştu.
AK Parti’nin Türk siyasetinden vaat kültürünü sildiğini ifade eden İl Başkanımız, “Maalesef unutulan, kaybolmaya yüz tutan bu alışkanlık Kılıçdaroğlu ile beraber geri döndü. İktisat biliminde kaynak bulmanın bilimsel değerlendirmeleri vardır. Biz derslerde iktisadın ‘kıt kaynaklarla sonsuz ihtiyaçları karşılama’ bilimi olduğunu öğrendik. Ancak kaynak bulma literatürüne son dönemde “Adın kemalse kaynak bulursun” diye bir tanımlama geldi. Biz hiçbir zaman popülizm yapmadık. Yapamayacağımız şeyi de söylemedik. Çünkü söylediğimizi yapmak zorunda olduğumuzu bildik. Yola böyle çıktık, böyle devam edeceğiz.”diye konuştu.
Türkiye Buluşmaları konferansında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer, Libya'dan Türkiye'ye gelen 22 bin Türk'ten 8 bin 100 kişinin işçi olarak çalıştığını ve Libya'daki problemlerin devam etmesi halinde işlerini kaybedeceğini belirterek, ''Biz şimdi diyoruz ki, bu insanlar işini kaybetmesinler, onlar o işletmelerde var olmaya devam etsinler. Biz onların maaşlarını ve primlerini ödeyeceğiz. En düşük vereceğimiz para aşağı yukarı 500, en yüksek vereceğimiz para da bin 100 TL civarında olacak'' dedi.
Dinçer, yaptığı konuşmada, her siyasi partinin seçimlere hazırlanırken bir takım projeler dile getirdiğini, yine her partinin iktidara geldiğinde bir hükümet programı hazırladığını belirtti.
Hükümet programının, vaatlerle sahip olunan kaynakların mevcut durumunu bir araya getirdiğini kaydeden Bakan Dinçer, ''AK Parti hükümeti bugüne kadar diğer hükümetlerden farklı olarak başka bir şey daha yapmıştır. Hükümet programının dışında ölçülebilir bir şekilde eylem planı hazırlamıştır. Şimdi de hükümet eylem planlarının ne oranda gerçekleştiğinin tespitini yapıyoruz. 2 iktidar döneminde size verdiğimiz 100 sözün 73'ünü yerine getirmiş vaziyetteyiz'' diye konuştu.
BİZ GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ İÇİN BİR İSTİHDAM KAPISI AÇTIK
Dinçer, 2002-2003 yıllarında vatandaşa, ''bu ülkenin en önemli sorunu nedir'' diye sorduklarında, daha çok ekonomik meselelerin öne çıktığını, bugünlerde ise istihdamla,gençlerle kadınların işsizliğiyle ilgili sorunların önde olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin istihdamla ilgili çok temel ve yapısal bir sorunu olduğunu, her yıl çok genç bir nüfusu çalışabilir bir çağa getirdiklerini ve iş gücü arzı olarak piyasaya sunduklarını dile getiren Dinçer, 2009'da yapısal sorunlara paralel olarak krizle de karşı karşıya kalındığını, krizde tüm dünyada işsizlik oranlarının en az ikiye, üçe katlandığını söyledi.
Türkiye'de küresel krize rağmen, 2009'da 83 bin, geçen yıl ise 1 milyon 314 bin kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Dinçer, bunda hükümetin aldığı özel tedbirlerin etkili olduğunu belirtti. Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gençlerin, kadınlarımızın istihdamıyla ilgili teşvik tedbirleri almıştık. Özelikle işsiz insanlarımızın meslek sahibi olmalarıyla ilgili tedbirler almıştık. Yine krize düşmüş işletmelerimizdeki insanların işlerini kaybetmelerini önleyici tedbirler almıştık. 2010 yılı haziran ayına kadar gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdam edilmeleri halinde 5 yıl süreyle giderek azalan oranlarda istihdamı teşvik ettik ve işverenlerin sosyal güvenlik paylarını biz ödedik. Böylece biz gençlerimiz ve kadınlarımız için bir istihdam kapısı açtık.''
KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 22'DEN YÜZDE 28'E ÇIKTI
Dinçer, 2002'de yüzde 22 olan kadın istihdam oranının yüzde 28'e çıktığına işaret ederek, tüm dünyada bu oranın yüzde 60'ın üzerinde olduğunu söyledi.
''Devlette bir işim olsun'' yaklaşımından tüm dünyada vazgeçildiğini ifade eden Dinçer, ''Maalesef Türkiye'de hala bu eğilimi görüyoruz. Bugün bir iş sahibi olmanın, o işi korumanın, iş güvencesinin en temel şartı kişinin kendi bilgisi ve kabiliyeti olmuştur'' dedi.
Bu durumun farkında oldukları için İŞKUR'la mesleki eğitimler düzenlediklerini belirten Dinçer, 2002'de bin 800 olan Türkiye çapında eğitilen kişi sayısının, 2008'de 30 bin, 2009'da 167 bin, 2010'da ise 162 bin olduğunu dile getirdi.
BU YIL 205 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEYİ PLANLIYORUZ
Dinçer, bu yıl yaklaşık 400 bin genci meslek sahibi yapmak üzere eğiteceklerini, bunlardan da yaklaşık 250 binini istihdam etmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Bu açıdan bakıldığında eğer çocuklarınız lise mezunuysa, üniversiteye girememişse, herhangi bir mesleği yoksa lütfen siyasi tanıdıklarınızın önüne geçerek çocuğunuza bir iş bulma talebinde bulunmayın. Önce İŞKUR'a gidin çocuğunuza bir meslek öğretmeye, ona bir altın bilezik kazandırmaya gayret edin. Çoğunuza çok daha fazla katkınız olacaktır'' şeklinde konuştu.
2009 ve 2010 yıllarında krize düşmüş iş adamlarına ''işçilerinizi lütfen işten çıkarmayın, onların maaşlarının belirli bir kısmını biz ödeyelim'' dediklerini anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dinçer, bu kapsamda 205 bin kişinin işini kaybetmediğini anlattı.
Bakan Dinçer, ''Birileri çıkıp kolayca sanki birden istihdam yaratacak ve işsizliğimizi sıfırlayacakmış gibi vaatlerde bulunuyorsa bilin ki bu aslında size yalan söylüyor ve sadece seçim propagandası yapıyor. Çok rasyonel bir teklifte bulunmuyor'' diye konuştu.
Her yıl ortalama 550-600 bin kişiye istihdam sağladıklarına, ama her yıl 800 bin gencin de 18 yaşına basarak iş aramaya başladığına işaret eden Dinçer, bu nedenle meslek öğrenemezlerse bu gençlerin iş bulmalarının zor olduğunu vurguladı.